Mac and cheese με τρούφα και με μπολονέζ

MAC AND CHEESE ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ / ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ½ κούπα βρασμένο κοφτό μακαρόνι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί έμενταλ ή τσένταρ
  • 1 κ.σ. λάδι τρούφας
  • 4 - 5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να πήξει το μείγμα.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Για το mac and cheese με τρούφα:
Προσθέτουμε το λάδι τρούφας στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε την παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 15 – 20 λεπτά.
Για το mac and cheese με σάλτσα μπολονέζ:
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μία στρώση μπολονέζ.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα τυριού και τα προσθέτουμε πάνω στην μπολονέζ.
Ρίχνουμε παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 15 – 20 λεπτά.
 
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 100 γρ. μπέικον
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. κονσέρβα ολόκληρης ντομάτας
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 – 3 κούπες ζωμό
  • παρμεζάνα τριμμένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο, για περίπου 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να σπάνε τα μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι ο κιμάς να αποκτήσει χρώμα και να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει.
Προσθέτουμε το γάλα, το κρασί και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Λιώνουμε την ντομάτα και την προσθέτουμε στην σάλτσα, μαζί με το μοσχοκάρυδο και 2 κούπες ζωμό.
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε ζωμό εάν δούμε ότι στεγνώνει η μπολονέζ. 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ