Λουκουμάδες με γέμιση μήλου

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τους λουκουμάδες:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 400 ml νερό
  • 25 ml γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 10 ml χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια
Για τη γέμιση:
  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη γέμιση:
Μαγειρέψτε τα μήλα στο βούτυρο για περίπου 5 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα καρύδια και τη ζάχαρη.
Όταν γίνει η καραμέλα προσθέστε την κανέλα και το γαρίφαλο.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και φτιάξτε μικρά μπαλάκια.
Για τους λουκουμάδες:
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατέψτε καλά με το χέρι ή με το σύρμα να γίνει ένας χυλός και μέχρι να διαλυθούν όλα τα σβολάκια αλευριού.
Ξεκινήστε να «χτυπάτε» τον χυλό με το εσωτερικό της παλάμης για τουλάχιστον 5 λεπτά, κρατώντας τα δάχτυλα κλειστά ώστε να μπαίνει αέρας στο μίγμα.
Αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε λάδι περίπου στα 3 - 4 δάχτυλα σε ύψος και τοποθετείστε την στο μάτι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά να φτάσει τους 180 βαθμούς.
Πάρτε ένα μπαλάκι γέμισης, βουτήξτε το στο μείγμα να καλυφθεί από τον χυλό και απαλά αφήστε το μέσα στο καυτό λάδι.
Συνεχίστε να προσθέτετε λουκουμάδες και ταυτόχρονα να γυρίζετε τους προηγούμενους ώστε να μαγειρεύονται ομοιόμορφα.
Βγάζοντας από την κατσαρόλα τους λουκουμάδες, αχνίστε με ζάχαρη και κανέλα.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ