Λινγκουίνι με πέστο παντζαριού

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 4 - 5 μεγάλα παντζάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ.σ. γραβιέρα σκληρή, τριμμένη
  • 80 γρ. καρύδια ή φιστίκια ή κάσιους
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο ή φλέικς γραβιέρας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράστε τα παντζάρια, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο μούλτι.
Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε καλά.
Προσθέστε τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, την γραβιέρα και χτυπήστε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βράστε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βάλτε 1 κ.σ. βούτυρο σε μία κατσαρόλα, ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρετε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί από πάνω και λίγα φυλλαράκια δυόσμο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αραιωμένο γιαούρτι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ