Λιγκουίνι με θαλασσινά, ντομάτα και λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 - 5 άτομα):
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 500 γρμ. μύδια
  • 8 γυαλιστερές
  • 10 κυδώνια
  • 500 γρμ. λιγκουίνι
  • 2 κ.σ. Βιτάμ culinesse
  • 2 φλ. ντοματίνια αλεσμένα
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σπιτικός ζωμός Knorr μυρωδικών
  • 5 - 6 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το Βιτάμ culinesse και το σκόρδο, σε φαρδύ τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον ζωμό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Βάζουμε στη σάλτσα τα θαλασσινά και τα μυρωδικά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα  μαϊντανό και σερβίρουμε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ