Λιγκουίνι με καλαμάρι και πέστο βασιλικού

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. λιγκουίνι (1 πακέτο)
  • 300 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο:
  • 50 γρ. βασιλικό
  • 25 γρ. ρόκα
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο:
Χτυπήστε πολύ καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε το πέστο και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι εφόσον χρειαστεί.
Για τα ζυμαρικά:
Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ετοιμαστούν, κρατείστε 100 γρ. από το νερό στην άκρη.
Ρίξτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα καλαμάρια σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μη τα αφήσετε πολύ και σκληρύνουν. Προσθέστε το ντοματίνια και το νερό που κρατήσατε και βράστε για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε απ’ τη φωτιά, προσθέστε το πέστο και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ