Λεμονάτη χοιρινή τηγανιά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα Εν Ελλάδι της Creta Farms, κομμένη σε κύβους 8 επί 8 εκατοστά
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές  πράσινες ψιλοκομμένες
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 500 ml νερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • ρύζι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και δίνουμε καλό χρώμα απ’ όλες στις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καραμελώνουμε καλά για 15 - 20 λεπτά  μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να έχει μείνει το λάδι και το κρέας να έχει μαλακώσει. Σερβίρουμε ζεστό με το ρύζι και το ζουμί από την κατσαρόλα.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ