Λαζάνια με μοσχάρι ραγού

ΥΛΙΛΑ:
Για το ραγού:
  • 1,5 κιλό μοσχάρι στήθος ή μοσχάρι για κοκκινιστό, κομμένο
  • σε 6 ίδιου μεγέθους κομμάτια
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τομάτα πελτέ
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. τομάτα ολόκληρη αποφλοιωμένη 
  • 1 ½ κούπα ζωμό 
  • 3 κοτσάνια θυμάρι
Για την μπεσαμέλ:
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κούπες γάλα
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τα λαζάνια:
  • 2 κουτιά λαζάνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το ραγού:
Σοτάρετε το μοσχάρι σε 1 κ.σ. ηλιέλαιου σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει χρώμα αφαιρέστε το.
Συμπληρώστε λάδι αν χρειάζεται και σοτάρετε τα λαχανικά σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.
Μαγειρέψτε τον πελτέ για 1 λεπτό.
Προσθέστε το μοσχάρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 2 ώρες σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να διαλύεται.
Ξεψαχνίστε το κρέας και μαγειρέψτε για άλλη μισή ώρα να πήξει η σάλτσα.
 
Για τη μπεσαμέλ:
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να φύγει η μυρωδιά του.
Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αραιή σάλτσα.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και σκεπάστε με μεμβράνη.
 
Για τα λαζάνια:
Βράστε τα λαζάνια αλ ντέντε και όταν ετοιμαστούν ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο απλώστε μια στρώση ραγού και από πάνω μια σειρά λαζάνια.
Από πάνω τοποθετείστε μια λεπτή στρώση ραγού, τη μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Επαναλάβετε, ώστε να έχετε 5 - 6 στρώσεις, ενώ στην τελευταία απλώστε μόνο μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ