Λαβράκι στον φούρνο

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 3 λαβράκια
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 4 ντομάτες ή 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 2 τμχ. φινόκιο
  • 3 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • μαϊντανός
  • δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
Κόψτε τις ντομάτες, τα καρότα, το φινόκιο, τα κολοκυθάκια σε μέτριο μέγεθος.
Κόψτε το κρεμμύδι και τη μια σκελίδα σκόρδο.
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ταψάκι ή πυρέξ με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι κρασί.
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και πασπαλίστε τα λαχανικά.
Χαράξτε το ψάρι 2 φορές από κάθε πλευρά, αλατίστε και βάλτε μυρωδικά στην κοιλιά και στις χαρακιές.
Τοποθετήστε το πάνω στα λαχανικά και ψήστε το στο φούρνο.
(Αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε στη λαδόκολλα και να την κλείσετε από πάνω).
Στα 30 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και δοκιμάστε να τραβήξετε ένα κόκκαλο. Αν βγαίνει εύκολα τότε το ψάρι είναι έτοιμο.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ