Λαβράκι στη λαδόκολλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 λαβράκι ολόκληρο καθαρισμένο 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο), κομμένη ζουλιέν
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 8 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. ελιές, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα φύλλο λαδόκολλας τοποθετούμε 4 φέτες λεμόνι στη σειρά και από πάνω τη μισή μαραθόριζα.
Αλατοπιπερώνουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές, και το τοποθετούμε και αυτό πάνω από το λεμόνι.
Ραντίζουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και γεμίζουμε την κοιλιά του με το υπόλοιπο μάραθο, τις μισές ελιές, την μισή κάπαρη, το μισό σκόρδο και τον μισό βασιλικό.
Σκορπάμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω και γύρω από το ψάρι.
Περιτυλίγουμε το ψάρι με την λαδόκολλα και πριν την κλείσουμε τελείως ρίχνουμε το κρασί.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ