Λαδένια Κιμώλου με ελιές και πιπεριά

ΥΛΙΚΑ:
Για το ζυμάρι:
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 350 ml νερό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες ρίγανη
Για την επικάλυψη:
  • 7 - 8 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, λευκό κατά προτίμηση
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ελιές καλαμών σε φέτες
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • αλάτι
  • ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια για 10 λεπτά ή στο μίξερ με τον γάντζο για 5 - 6 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι. Το δουλεύουμε με τα χέρια και το στρώνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τα υλικά της επικάλυψης και ψήνουμε τη λαδένια στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ