Κρουασανάκια με σοκολάτα χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

  • 830 γρμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 200 γρμ. ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη
  • 40 γρμ. μαγιά
  • 3 αυγά
  • 430 γρμ. βούτυρο χωρίς γλουτένη
  • 170 γρμ. γάλα ή νερό

Για τη γέμιση:

  • Κομμάτια σοκολάτας χωρίς γλουτένη με πραλίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό ή στο γάλα και προσθέτουμε το μισό αλεύρι ώστε να ετοιμάσουμε ένα προζύμι. Προσθέτουμε στο προζύμι τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρή άχνη και στο τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν θα κολλάει στο χέρι.
(Αν η ζύμη συνεχίζει να κολλάει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι, αν όμως είναι σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.)
Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε ένα ένα το κάθε κομματάκι ζύμης, το πιέζουμε ελαφρά και στο κέντρο τοποθετούμε τη γέμιση σοκολάτας. Διπλώνουμε και τα τοποθετούμε ένα ένα σε ταψί που έχουμε αρχικά βουτυρώσει. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν και μετά αλείφουμε ελαφρά με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο. Τέλος, τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 - 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ