Κριθαρότο με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 πακέτο κριθαράκι Barilla
  • 600 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 - 4 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε όλα τα φλούδια από τα λαχανικά και τις γαρίδες με 3 λίτρα νερό και λίγο αλάτι για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό ζεστό στην κατσαρόλα. Μετράμε το ζωμό και το ρύζι. Η αναλογία πρέπει να είναι 3 ζωμός με 1 κριθαράκι. Δηλαδή, αν μετρήσουμε 2 φλιτζάνια κριθαράκι θα χρειαστούμε 6 φλιτζάνια ζωμό και ακόμα μία με δυο για σιγουριά.
Σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και τις κρατάμε στην άκρη ζεστές. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Βάζουμε τον ζωμό να βράσει μέσα στην ιδία κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση. Ανακατεύουμε συνεχώς για 9 - 10 περίπου λεπτά μέχρι να χυλώσει το κριθαρότο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το ελαιόλαδο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ακόμα ζωμό και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σταθεί για 5 - 6 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ