Κριθαράκι με ψητά λαχανικά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
  • 60 γρ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 200 γρ. τοματάκια
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κούπα ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα 4. Κόβουμε τα τοματάκια στη μέση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε ζωμό με τα λαχανικά που μας περισσεύουν. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Σοτάρουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ενώνουμε τα ψητά λαχανικά μαζί με το κουκουνάρι, το χυμό λεμόνι για φρεσκάδα, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέσα στο κριθαράκι. 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ