Κοτόπουλο μιλανέζε με σπαγγέτι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
 
Για το κοτόπουλο:
  • 2 στήθη μαύρο κοτόπουλο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γαλέτα
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλογραβιέρα
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα 
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
 
Για το σπαγγέτι:
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 5 - 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κούπα σάλτσα μαρινάρα
 
Για τη σάλτσα μαρινάρα:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τομάτα πελτέ
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 800 γρ. κονσέρβα τομάτα ολόκληρη αποφλοιωμένη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για το κοτόπουλο:
Ανοίξτε το στήθος στα δύο με την μέθοδο butterfly και ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας πατήστε τα με ένα πλάστη να έχουν το ίδιο πάχος.
Σε 3 διαφορετικά μπολ ή πυρέξ βάλτε το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα με 1 κ.σ. νερό και την γαλέτα ανακατεμένη με την παρμεζάνα.
Στη συνέχεια, βουτάμε το κάθε κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, το τινάζουμε, μετά στο αυγό, το τινάζουμε και τέλος στο μίγμα της γαλέτας όπου και το πατάμε λίγο ώστε η γαλέτα να κωλύσει πάνω στο κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ το λάδι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο χωρίς να το κουνήσουμε για 2μιση με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και γυρνάμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 1μιση με 2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε σχεδόν όλο το λάδι από το τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε πάνω στο κοτόπουλο την σάλτσα μαρινάρα και σκεπάζουμε με φέτες μοτσαρέλας. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο στους 180 για 2 λεπτά.
 
Για το σπαγγέτι:
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει. Προσθέτουμε το σπαγγέτι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 
Για τη σάλτσα μαρινάρα:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε τον πελτέ και το μπούκοβο και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 1 λεπτό να σκουρύνει λίγο ο πελτές.
Προσθέστε το θυμάρι και τις τομάτες, λιώστε τες λίγο με ένα πιρούνι και μαγειρέψτε για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να φύγει το νερό.
Εάν σας αρέσει η σάλτσα κρεμώδης, μπορείτε να την βάλετε σε ένα μπλέντερ, να την κάνετε πουρέ και να την επιστρέψετε στο κατσαρολάκι.
Αν σας αρέσει με κομμάτια τομάτας, πιο χωριάτικη, απλά με ένα σύρμα χτυπήστε την λίγο μέσα στο κατσαρολάκι για να διαλυθούν οι τομάτες εάν δεν έχουν ήδη λιώσει μόνες τους.