Κοτόπουλο με ντομάτα στο τηγάνι & Ταμπουλέ με κινόα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 700 γρμ. φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • 1 σπιτικός ζωμός Knorr κοτόπουλου
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα φιλετάκια σε κομματάκια και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο για 10 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό, την ρίγανη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το ξύσμα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί για ακόμα 3 - 4 λεπτά. 
 
 
ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΚΙΝΟΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 - 8 άτομα):
  • 2  φλ. κινόα
  • 1 αγγουράκι σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 πιπεριές σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε την κινόα με 6 φλιτζάνια βραστό νερό και λίγο αλάτι για 15 λεπτά. Τη σουρώνουμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ. 
Βάζουμε στο μπολ το κρεμμύδι, το αγγούρι, την ντομάτα, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τις πιπεριές και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε απαλά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ