Κοτόπουλο με 40 σκόρδα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο μπούτι ή κοπανάκι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 40 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα ζωμό
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κοτσάνια θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι ή γάστρα που μπαίνει στο φούρνο, σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου με το ηλιέλαιο και το βούτυρο, με την πέτσα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 1 λεπτό, να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το κονιάκ στο τηγάνι και προσεκτικά ανάψτε το. Αφήστε το να σβήσει μόνο του και να «ρετουσαριστεί» μέχρι να γίνει παχύρευστο.
Προσθέστε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά να πήξει η σάλτσα και προσθέστε το θυμάρι και το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω.
Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ