Κοτόπουλο χωριάτικο με χυλοπιτάκι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ: (για 5 - 6 άτομα)
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες 
  • 2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
  • 3 φλ. κοφτό χυλοπιτάκι
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια 
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 
  • 2 πιπεριές σε κυβάκια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 
  • μια πρέζα ρίγανη 
  • φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι 
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι και πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και 4 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 25 - 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρέας και τη σάλτσα σε ένα πήλινο και προσθέτουμε το κοφτό χυλοπιτάκι, το λεμόνι και τη φλούδα.  Συνεχίζουμε το βράσιμο για 35 λεπτά, στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.  
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μπόλικο μαυροπίπερο.