Κορεάτικη λαχανοσαλάτα KIMCHI

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ KIMCHI

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Αναμονή: όλο το βράδυ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1/2 λάχανο ελληνικό ή κινέζικο
  • 100 γρμ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 πράσινα ή κόκκινα τσίλι σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 καρότο σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά, την πάπρικα, το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.

 

ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ YANGNYEOM TONDAK

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 6 μπούτια από κοτόπουλο κομμένα στα 3
  • 50 γρμ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 φλ. πατατάλευρο
  • 1/2 φλ. ρυζάλευρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • λάδι για το τηγάνι

Για τη σως:

  • 1 φλ. κέτσαπ
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κ.σ. σόγια σος
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1 φλ. ξύδι
  • 100 γρμ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. ξερό τσίλι ή μπούκοβο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω το αυγό λίγο χτυπημένο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τα άλευρα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε το λάδι να κάψει, δυναμώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε το έτοιμο κοτόπουλο πάνω σε χαρτί κουζίνας που κρατά τα περιττό λάδι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με λίγο λάδι για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κέτσαπ, το μέλι, το αλάτι, τη σόγια σος, το τζίντζερ, το ξύδι και το τσίλι. Βράζουμε τη σος για 4 - 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά ώστε να καλυφθεί από τη σος και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ