Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 12 – 15 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 700 ml νερό
  • χυμό από 2 – 3 λεμόνια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και τους γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Κλείνουμε το πάνω μέρος και τους τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι, κολλητά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.