Κολοκυθάκια αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ:
  • 10 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ ή κίτρινο
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1/3 ματσάκι άνηθος
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίξτε τα κολοκυθάκια και με ένα κουταλάκι αφαιρέστε και κρατείστε τη σάρκα.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο με τη μισή δόση απ’ το ελαιόλαδο, για 2 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι, τον κιμά και σοτάρετε για λίγο ακόμα (δεν θέλουμε να πάρει χρώμα ο κιμάς).
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και βράστε για 2 - 3 λεπτά.
Το ρύζι πρέπει να φτάσει στα μέσα του χρόνου βρασίματος πριν γεμίσουμε τα κολοκυθάκια.
Αφαιρέστε απ’ τη φωτιά, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (κρατείστε λίγα για το σερβίρισμα), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Γεμίστε τα κολοκυθάκια με το μείγμα της γέμισης.
Στρώστε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1/2 λίτρο νερό (να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση).
Αλατοπιπερώστε και βράστε για περίπου 30 λεπτά απ’ τη στιγμή που θα πάρει βράση.
 
Για το αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ βάλτε το κορν φλάουρ με 1 κ.σ. νερό και  ανακατέψτε.
Προσθέστε τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατέψτε με το σύρμα.
Ρίξτε σιγά σιγά στο μπολ όλο το ζουμί από την κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μεταφέρετε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και βράστε για 1 λεπτό.
Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με τα μυρωδικά που κρατήσατε και σερβίρετε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ