Κόκορας κρασάτος Καλαματιανός με χοντρά μακαρόνια

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
  • 1 κόκορας σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 1 κανελόξυλο
  • 4 - 5 μπαχάρια και 2 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τριμμένη μανουρομυζήθρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα φέρνουμε μια δυο βόλτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά, να μελώσει η σάλτσα του. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε με τον κόκορα και ξερή μυζήθρα τριμμένη.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ