Κοφτό μακαρονάκι με κοκκινιστό - Μπουγάτσα με κρέμα και φράουλες

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κ.σ. Flora
  • 300 γρμ. χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 500 γρμ. χοιρινό σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φετάκια
  • 3 ντομάτες σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 γερή πρέζα ζάχαρη
  • 1 γερή πρέζα μπαχάρι
  • 1 σπιτικό ζωμό Knorr κοτόπουλου
  • 200 γρμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό μαζί με τον σπιτικό ζωμό Knorr για 4 - 5 λεπτά, το σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο Flora. Σοτάρουμε το λουκάνικο και το χοιρινό σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα, μέχρι να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τις ντομάτες. Βάζουμε στο φαγητό τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το  μακαρονάκι. Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα με το κρέας και το τυρί. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Αραδιάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 - 3 ποτήρια νερό και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
  • 1 κουπάκι φράουλες


Για την κρέμα:

  • 4 ποτήρια γάλα
  • 5 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Flora
  • λίγη βανίλια σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το FLORA και τη βανίλια. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ακουμπάμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόχαρτο. Απλώνουμε την κρέμα, αραδιάζουμε τις φράουλες, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κολλάμε τις άκρες. Βρέχουμε με νερό και ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει η μπουγάτσα την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.


WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ