Κλασσικό κοτόπουλο γεμιστό

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κοτόπουλο 1.700 γρ. περίπου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 σπιτικός ζωμός κοτόπουλου Knorr
  • 1 φλ. ρύζι νυχάκι,
  • 1,5 κιλό πατατούλες μικρές
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • λίγο μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
  • μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο,
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 400 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό. Όταν σωθεί το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με τον άνηθο και το μαϊντανό και γεμίζουμε το κοτόπουλο. Κλείνουμε την κοιλιά του με οδοντογλυφίδες, το αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο.  Κόβουμε τις πατατούλες στη μέση και τις ανακατεύουμε με τον σπιτικό ζωμό, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, μαζί με τις πατάτες, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα  και 40 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ