Κεμπάπ γιαουρτλού

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο
  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο 2 φορές περασμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 ml γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/4 κ.γ. τσιμένι
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ
  • πίτες και γιαούρτι για το σερβίρισμα
 
Για τη σάλτσα:
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει. Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πιτούλες.
 
Για τη σάλτσα:
 
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ