Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά με 20% λίπος
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κύμινο (σε 2 δόσεις)
  • 4 κ.γ. σουμάκ (σε 2 δόσεις)
  • 4 κ.γ. μπούκοβο (σε 2 δόσεις)
  • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. νερό
Συνοδευτικά:
  • 6 πίτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν
  • 2 κ.γ. σουμάκ
  • 1 κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 τομάτες, ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τον κιμά με το αλάτι, το μισό κύμινο, το μισό σουμάκ και το μισό μπούκοβο. Ανακατέψτε με το χέρι ή με το εξάρτημα «κ» του μίξερ μέχρι το μίγμα να κολλάει στα τοιχώματα.
Προσθέστε 2 κ.σ παγωμένο νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Βάλτε τον κιμά στο ψυγείο.
Βάλτε τα υπόλοιπα κύμινο, σουμάκ, μπούκοβο σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, το σουμάκ και το μαϊντανό και αφήστε το στην άκρη.
Με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάει, πλάστε τον κιμά σε 12 ισόποσες δόσεις.
Τυλίξτε τα κεμπάπ γύρω από τις ειδικές σιδερένιες σούβλες ή σε ξύλινα καλαμάκια, τα οποία όμως έχετε βάλει σε νερό να βραχούν ώστε να μην καούν.
Μαγειρέψτε τα κεμπάπ στη σχάρα ή στο φούρνο, στο τέρμα, στο πιο ψηλό ράφι, στη ρύθμιση γκριλ για περίπου 4 λεπτά.
Ψήστε τις πίτες ξεχωριστά ή εάν ψήνετε τα κεμπάπ στο φούρνο, βάλτε τις κάτω από τα κεμπάπ για να τραβήξουν τα υγρά. 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ