Κέικ σοκολάτας - Τράιφλ (trifle)

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρμ. βούτυρο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. γάλα
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 460 γρμ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Στην κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 3 - 4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 2 - 3 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και εναλλάξ βάζουμε στην κουζινομηχανή το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας και βάζουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενες βουτυρωμένες φόρμες του κέικ. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.


TRIFLE

ΥΛΙΚΑ:

  • 800 – 1.000 γρμ. θρυμματισμένο κέικ
  • 300 γρμ. μαρέγκες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 - 300 γρμ. φράουλες
  • 250 γρμ. σοκολάτα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο ειδικό μούλτι της κουζινομηχανής θρυμματίζουμε το κέικ σε 2 δόσεις και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί, τη βάζουμε σε μια μεγάλη σακούλα με κορνέ και στο ψυγείο. Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η σοκολάτα μας και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε περίπου 2 φλιτζάνια από το θρυμματισμένο κέικ για να αρχίσουμε το στήσιμο του γλυκού μας. Βάζουμε 2 στρώσεις μαρέγκας, περιχύνουμε με λίγη κρέμα σοκολάτας από πάνω μέχρι να τα σκεπάσει, στη συνέχεια μια στρώση σαντιγί, μια στρώση κομμένες φράουλες και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δεύτερη ή/και τρίτη φορά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το μπολ μας. Φροντίζουμε η τελευταία μας στρώση να έχει σαντιγί και κάποιες φράουλες για διακόσμηση.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ