Κέικ σοκολάτας με γκανάς & Μπανάνες με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα & Νηστίσιμη μους σοκολάτας

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ 
ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. αλεύρι για κέικ 
  • 20 γρ. κακάο 
  • 20 γρ. καρύδα τρίμμα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 βανίλια 
  • 320 γρ. ζάχαρη 
  • 210 ml νερό, χλιαρό
  • 45 γρ. καλαμποκέλαιο 
  • 1 κ.σ. άσπρο ξύδι 
  • 1/2 κ.γ. σόδα 
Για τη γκανάς:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 80 ml γάλα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα, το αλάτι, τη βανίλια και την ζάχαρη. 
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξίδι με την σόδα, ανακατεύουμε καλά καθώς αφρίζει, προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ και ανακατεύουμε. 
Βάζουμε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. 
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για τη γκανάς:
Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες. 
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σε αυτήν μόνο το πάνω μέρος του γάλατος καρύδας που είναι σαν αφρός.
Ανακατεύουμε και αμέσως περιχύνουμε τη γκανάς πάνω στο κέικ σοκολάτας. 
Διακοσμούμε με τρίμα ή φλέικς καρύδας. 
 
 
ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 
ΥΛΙΚΑ: 
  • 4 μπανάνες 
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο 
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Βάζουμε λίγο φυστικοβούτυρο ανάμεσα σε δυο φέτες και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. 
Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρουμε. 
 
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
  • 3 αβοκάντο 
  • 45 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
  • 30 γρ. κακάο 
  • 80 ml σιρόπι σφένδαμου ή αγαύης
  • 120 ml γάλα αμυγδάλου 
  • 1/4 κ.σ. αλάτι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μους. 
Βάζουμε τη μους σε ένα μπολ και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ