Κέικ Λεμόνι

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 13 κρόκους αυγού
  • 315 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 170 ml κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου, το ξύσμα από τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος για κέικ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50 - 55 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ για 20 λεπτά να κρυώσει και το γυρνάμε σε πιάτο. 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ