Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές

ΥΛΙΚΑ:
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 160 γρ. ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 - 3 αυγά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 - 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 40 ml ούζο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κιλά πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα αυγά, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τις ντομάτες.
Τρίψτε στο μούλτι το ψωμί του τοστ και προσθέστε το στο μπολ.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ρίξτε τα στο μείγμα. Στο τέλος προσθέστε και το ούζο.
Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες.
Πλάστε τα κεφτεδάκια και πανάρετέ τα σε ένα ταψάκι με αλεύρι.
Τινάξτε τα καλά και τηγανίστε σε καλαμποκέλαιο, σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Στραγγίξτε τα σε χαρτί.
Για τις τηγανιτές πατάτες:
Κόψτε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό.
Τηγανίστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε δόσεις και όταν δείτε ότι έχουν μαλακώσει αλλά να μην έχουν πάρει χρώμα, αφαιρέστε και βάλτε σε ένα τρυπητό να στραγγίξει το λάδι.
Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πατάτες.
Έπειτα βάλτε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίστε για ένα λεπτό περίπου να πάρουν χρώμα.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ