Κεφτεδάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πιλάφι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
  • λίγο αλάτι και πιπέρι 
Για τη σάλτσα:
  • 6 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη 
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι 
Για το πιλάφι:
  • 2 φλ. κίτρινο ρύζι για πιλάφι 
  • 4 φλ. νερό 
  • 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε εάν θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια σε δόσεις για περίπου 10 - 12 λεπτά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
Για τη σάλτσα:
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και την πιπεριά με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL και προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά να δέσει.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 - 6 λεπτά.
Για το πιλάφι:
Πλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε. Σοτάρουμε το ρύζι με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς καθόλου ανακάτεμα για 13 λεπτά. Κατεβάζουμε το πιλάφι από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. 
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους και στο πλάι το πιλάφι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ