Κεφτεδάκια καλοκαιρινά & Σος για τηγανιτά και ψητά

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 700 γρμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκυθάκι στον τρίφτη
  • 3 πιπεριές περασμένες από το πολυμίξερ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 1 παξιμάδι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγος ξερός δυόσμος
  • μπόλικα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σπιτικός ζωμός Knorr λαχανικών
  • 1 κ.σ. Flora
  • 2 φλ. αλεύρι για το αλεύρωμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό για το τηγάνι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
 
Για τη σάλτσα:
  • 1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. τοματοπελτές
  • 6 πράσινες πιπεριές
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα, μέσα στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ. 
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, γυρνώντας τους με ένα πιρούνι. Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για 15 λεπτά και βάζουμε μέσα τους μισούς κεφτέδες και τις πιπεριές να πάρουν μια βράση. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό μαζί με τον σπιτικό ζωμό, σουρώνουμε, ανακατεύουμε με το Flora και σερβίρουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε τους υπόλοιπους κεφτέδες μαζί με τη σος γιαουρτιού.
 
 
ΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΑΙ ΨΗΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • λίγο αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το κέτσαπ, τη μαγιονέζα και το αλάτι. Αφήνουμε τη σος στο ψυγείο σκεπασμένη για 30 - 40 λεπτά και τη σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ