Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και καρμπονάρα αυθεντική

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/4 του μάτσου ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • αλάτι και πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120 ml από το νερό. Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό, την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
 
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 6 κρόκους
  • 4 κ.σ. νερό
  • 100 – 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1/4 του μάτσου ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό. Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με την πανσέτα μέσα στο μπολ, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.