Κανελόνια με κιμά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. κανελόνια
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο ή 3 τμχ. μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 ποτηράκι κρασί
Για τα υγρά:
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγού
  • 100 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τον κιμά:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήστε με το κρασί.
Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αυγό και τη γραβιέρα και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά.
Αν έχουν μείνει υγρά στην κατσαρόλα, σουρώστε τον κιμά και προσθέστε το αυγό με τη γραβιέρα.
Για τα υγρά:
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά.
Σε ένα ταψί 30Χ40 εκατοστά, σκορπίστε τη φρυγανιά να πάει παντού.
Ανακατέψτε τη γραβιέρα με την παρμεζάνα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα πάνω από τη φρυγανιά να πάει παντού. Αυτό θα βοηθήσει να μη κολλήσει το ζυμαρικό στο σκεύος.
Γεμίστε τα κανελόνια με τον κιμά και στρώστε τα στο ταψί. Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά προσεχτικά από πάνω.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα με τα τυριά από πάνω και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ