Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 συσκευασία κανελόνια
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 κ.σ. γεμάτες, τριμμένη παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 700 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί, για περίπου 5 λεπτά.
Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, το αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20’ - 25’.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου, για περίπου 5’ και σερβίρουμε.
 
 
 
ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΖΑΝΕΛΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μικρό καρβέλι ψωμί, κομμένο σε κυβάκια 7Χ7εκ.
  • 2 συσκευασίες Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 2 αγγούρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 6 ντομάτες, κομμένες στα 8
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και έπειτα κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα του ψωμιού
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα ταψί του φούρνου αδειάζουμε τα κυβάκια του ψωμιού, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20’-25’ λεπτά μέχρι να φρυγανίσουν ελαφρώς. Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε, το ψωμί, το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ρίχνουμε κουταλιές από το Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.