Καλαμάρι στη λαδόκολλα και Πιλάφι με καλαμαράκια κονσέρβα, 22/03/2013

Show: 
Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑΧρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτάΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 2 καλαμάρια μεγάλα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Για τη σως:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγα κλαράκια μαϊντανού
  • λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε σχολαστικά. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 250 βαθμούς. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε πάνω του τα καλαμάρια. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το αλάτι και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο. Αν θέλουμε, ασφαλίζουμε το πακέτο με ένα συνδετήρα, λίγο σπάγγο ή μία οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 35-45 λεπτά ανάλογα με την ποιότητα των καλαμαριών και πόσο ψημένα τα θέλουμε.Βάζουμε τα υλικά της σως στο πολυμιξεράκι και τα αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα.Περιχύνουμε τα καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες με τη σως.ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑΧρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτάΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια σε φυσικό ζωμό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • λίγα κλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κούπα ρύζι νυχάκι
  • 3 κούπες ζωμός από τα καλαμαράκια και νερό
  • 1 σπιτικό ζωμό KNORR λαχανικών
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Αφαιρούμε από τη ντομάτα το κοτσάνι και τη χαράζουμε ελαφρά. Τη βουτάμε στιγμιαία σε νερό που κοχλάζει και μετά σε νερό με πάγο. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Κρατάμε το ζουμί και τη σάρκα της σε ένα μπωλ.Σε μια  φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα, σε δυνατή φωτιά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες, σουρώνουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τα καλαμαράκια με λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, το μαϊντανό, το σπιτικό ζωμό KNORR λαχανικών, το αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια-δυο βράσεις. Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό και ανακατεύουμε ελαφρά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι με μισόκλειστο καπάκι για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΕΛΕΝΗ WEB TV