Καλαμαράκια κρασάτα με λεμόνι & Καλαμαράκια κρασάτα με ντομάτα

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 500 - 600 γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • φλούδα από 1/2 λεμόνι
  • 1 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ασπρίσουν, ανακατεύοντας απαλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για να φύγει το αλκοόλ. Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον χυμό, τη φλούδα και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε, αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 25 - 30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με τον άνηθο, ψιλοκομμένο.
 
 
 
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 500 - 600 γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πολτός ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ασπρίσουν, ανακατεύοντας απαλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για να φύγει το αλκοόλ. Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον πολτό, τον πελτέ, αραιωμένο σε λίγο νερό και τη δάφνη. Ανακατεύουμε, αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μία βράση και  προσθέτουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 25 - 30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ