Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φιλέτα στήθους μαύρο κοτόπουλο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 4 λάιμ, το χυμό τους
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 350 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
 
Για το μείγμα μπαχαρικών:
  • 3 κ.γ. κάρυ
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. πάπρικα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολάκι βάλτε το στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες, το αλεύρι, το χυμό από 2 λάιμ, το κάρυ, το αλάτι, ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολάκι, ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά.
Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες.
Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών, τρίψτε το τζίντζερ, το σκόρδο και προσθέστε τον χυμό από 2 λάιμ.
Τέλος, ρίξτε το γάλα καρύδας και βράστε για 2 λεπτά περίπου. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμυδάκι φρέσκο.
Σερβίρετε με το ρύζι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ