Ιδέες με βάση το λεμόνι και τις μαργαρίτες & Μους λεμόνι

ΥΛΙΚΑ:
  • 6 κρόκους αυγών
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • ξύσμα από 4 λεμόνια
  • χυμό από 4 λεμόνια (σουρωμένο)
  • 6 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 1 βανίλια
  • 250 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τα αυγά και βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκάδια, το αλάτι, τη ζάχαρη με το ξύσμα (από το μίγμα της ζάχαρης αφαιρούμε μια κουταλιά της σούπας και την φυλάμε για αργότερα) και το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να κάνει φουσκάλες στα πλάγια της κατσαρόλας. Την μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο μπολ (την σουρώνουμε) την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και την μια κουταλιά ζάχαρη με ξύσμα. 
Μόλις κρυώσει εντελώς η κρέμα λεμονιού προσθέτουμε προσεκτικά τη μαρέγκα και στη συνέχεια τη σαντιγί. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ η σε μικρά ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 8 - 10 ώρες.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ