Χταπόδι με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές

ΥΛΙΚΑ:
Για το χταπόδι:
  • 1 χταπόδι (περίπου 1 ½ κιλό)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 σέλερι
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 2 - 3 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 τομάτα
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το χταπόδι:
Σε μια κατσαρόλα που να χωράει ολόκληρο το χταπόδι ή τα πλοκάμια, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι.
Σβήστε με το κρασί και όταν πάρει βράση προσθέστε το χταπόδι, το θυμάρι και νερό να το σκεπάζει.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Όταν είσαστε έτοιμοι να σερβίρετε, σοτάρετε το χταπόδι σε καυτό τηγάνι ή στο γκριλ.
Για τη σάλτσα:
Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρέστε του σπόρους και τοποθετείστε τις πάνω σε λαδόκολλα με την κομμένη μεριά από κάτω.
Ψήστε στους 230 βαθμούς για 25 λεπτά να μαυρίσει η φλούδα τους.
Βάλτε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, καθαρίστε την καμένη φλούδα από τις πιπεριές και αφήστε στην άκρη.
Στον φούρνο, στους 190 βαθμούς, ψήστε το ψωμί και τα αμύγδαλα για 10 λεπτά και το σκόρδο με την τομάτα για 20 λεπτά.
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ