Χορτόπιτα με φέτα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1/2 μάτσο μάραθο
  • 100 γρ. ζοχούς
  • 1/2 μάτσο μυρώνια
  • 1/2 μάτσο καυκαλήθρες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πράσα
  • 30 γρ. τραχανά
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόψτε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και χοντροκόψτε τα υπόλοιπα χορταρικά, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια και τους ζοχούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με τα κρεμμυδάκια, έπειτα το σπανάκι και τέλος τα υπόλοιπα χορταρικά. Βάλτε σε δόσεις τα χορταρικά για να μειώνεται ο όγκος τους καθώς τα σοτάρετε. Λίγο πριν τελειώσετε βάλτε και το μάραθο. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 10 λεπτά.
Ρίξτε τον τραχανά και αφήστε για λίγο να τραβήξει τα υγρά του μίγματος. Αφαιρέστε απ’ τη φωτιά και προσθέστε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αυγό και την χοντροσπασμένη φέτα. Λαδώστε ένα ταψί 30χ40 και τοποθετείστε σταυρωτά τα φύλλα, δύο οριζόντια, δύο κάθετα, λαδώνοντας συνεχώς μεταξύ κάθε στρώσης. Στα 10 φύλλα απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Τέλος, χαράξτε την πίτα, ραντίστε τα πάνω φύλλα με λίγο νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου πάνω κάτω, όχι στον αέρα.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ