Χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι από τον Δ. Σκαρμούτσο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ  ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια
  • 10 δαμάσκηνα Sunsweet
  • 100 ml πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Στύβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε το χυμό τους. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, ώστε να μαλακώσει το κρέας. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα Sunsweet και αλατοπίπερο και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.

 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ