Χοιρινό κατσαρόλας με λάχανο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 - 5 άτομα):
 
  • 1 ½ κιλά χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκκαλο, σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια
  • 1/4 σελινόριζα σε κυβάκια
  • 2 καρότα σε φετάκια
  • 1 λάχανο χοντροκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2  κ.γ. κόκκοι πιπεριού
  • 2 - 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 σπιτικός ζωμός KNORR λαχανικών
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα ξινό ή χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ροδίζουμε λίγο, σε καυτό ελαιόλαδο για 4 - 5 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την σελινόριζα, τα καρότα και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά. Βάζουμε στο φαγητό 4 ποτήρια ζεστό νερό, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε το λάχανο, τους κόκκους από το πιπέρι, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, τον ζωμό, το ξινό ή το λεμόνι και το σέλινο. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει το ζουμί. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα παρά μόνο κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να μη διαλυθεί το κρέας.