Χοιρινό εξοχικό σε γάστρα Granite Ware

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι περασμένο από το πολυμιξεράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες,
  • 300 γρ. κασέρι σε φετάκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Μαρινάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το αλατοπίπερο. Βάζουμε στον πάτο της γάστρας τις πατάτες και από πάνω το κρέας. Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές, τις ντομάτες και το τυρί. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο φαγητό 1/2 φλιτζάνι νερό και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς για 2 ώρες και 20 λεπτά.