Χοιρινά παϊδάκια

 
ΥΛΙΚΑ:
Για τα παϊδάκια:
  • 2 κιλά παϊδάκια, ολόκληρο το καρέ
  • 2 κ.γ. υγρό καπνό ή 3 κ.γ. σε σκόνη
  • 65 γρ. πάπρικα
  • 5 γρ. μπούκοβο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. σκόρδο σε σκόνη
  • 4 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ½ κούπα κέτσαπ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/3 κούπας μελάσα
  • 1/4 κούπας Worcestershire sauce
  • 1/4 κούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα:
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μια βράση και μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά για 20 λεπτά να πήξει η σάλτσα.
Χτυπήστε τη σάλτσα στο μπλέντερ.
 
Για τα παϊδάκια:
Αλείψτε τα παϊδάκια με τον καπνό.
Αναμείξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τρίψτε τα πάνω στα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές. Τυλίξτε τα με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο από 2 μέχρι 8 ώρες.
Τυλίξτε τα παϊδάκια πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 120 βαθμούς, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 2 ώρες.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ½ ώρα με το κρέας από την πάνω μεριά.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 260 βαθμούς.
Αλείψτε τα παϊδάκια με τη σάλτσα και ψήστε για ακόμα 5 - 8 λεπτά.
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ