Γύρος γαλοπούλας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τον γύρο:
  • 3 - 4 στήθη γαλοπούλας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 1/4 κούπας χυμό λεμόνι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόρδο (τριμμένο)
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. καγιέν
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
Για τα σουβλάκια:
  • πίτες
  • 2 κρεμμύδια 
  • 3 τομάτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος:
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόψτε τη γαλοπούλα σε πλατιά κομμάτια και χτυπήστε τα με ένα σφυρί να ανοίξουν ομοιόμορφα.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε για να γίνει η μαρινάδα. Προσθέστε τη γαλοπούλα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
Κόψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι στη μέση, καρφώστε ένα καλαμάκι πάνω του και αρχίστε να περνάτε όλα τα κομμάτια γαλοπούλας έτσι ώστε να σχηματιστεί σαν γύρος. Ψήστε για 1 ½ - 2 ώρες στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Ψήστε τις πίτες σας όπως επιθυμείτε, με λίγο λάδι στο τηγάνι ή στον φούρνο.
Γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ