Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό (100 γρ.)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλ. σταφίδες (80 γρ.)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • κανέλα τριμμένη
  • γαρίφαλο τριμμένο
Για τα φύλλα:
  • λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδι, κολοκυθόσπορο) 
  • κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Έπειτα τοποθετήστε την σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα ζουμιά της και να κρυώσει.
Μουσκέψτε τη σταφίδα σε 3 κ.σ. κονιάκ.
Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να μυρίσει και να αφρατέψει, μετά βάλτε τη ζάχαρη και τελευταίο το γάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν έχει σχεδόν κρυώσει ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Με ένα πιρούνι κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια, να μην είναι πολτοποιημένη και προσθέστε την στην κρέμα. Προσθέστε τις σταφίδες, το ρούμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Στο μπλέντερ κόψτε τους ξηρούς καρπούς μαζί με τη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο.
Βουτυρώστε ένα μεγάλο ταψί, στρώστε το πρώτο φύλλο κρούστας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, αλείψτε το με βούτυρο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά φύλλα του πακέτου. Ρίξτε τη γέμιση της πίτας από πάνω. Στρώστε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και διπλώστε τις άκρες.
Χαράξτε την κολοκυθόπιτα, τοποθετείστε το ταψί στην τελευταία ράγα του φούρνου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ