Γλώσσα Μενιέρ

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 1 κούπα αλεύρι 
  • αλάτι και πιπέρι
  • 10 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα δύο πρώτα φιλέτα γλώσσας για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα πρώτα φιλέτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τα επόμενα δύο.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Όταν το βούτυρο αποκτήσει καφετί χρώμα, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τη γλώσσα και σερβίρουμε. 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ