Γιουβέτσι με σουπιές - Σαλάτα με μύδια μαρινάτα

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ψιλό
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1/3 φλ. ούζο
  • 8 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών Knorr
  • λίγα κλαράκια μαϊντανό και άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ:

Αχνίζουμε τις σουπιές μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέσα σε μία γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί από το λάδι. Φέρνουμε μια - δυο βόλτες και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το  νερό, τον σπιτικό ζωμό και τη ντομάτα. Βάζουμε στο φαγητό το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε στο φούρνο χωρίς καπάκι στους 200 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μια - δυο φορές με μία ξύλινη κουτάλα. Σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 500 γρμ. ψίχα από μύδια
  • καρδιές από 2 μαρούλια
  • 1 σαλάτα σγουρή
  • 5 - 6 αγγουράκια τουρσί
  • 2 καρότα στον τρίφτη
  • 10 ντοματίνια στη μέση
  • 3 - 4 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 - 3 κλαράκια άνηθου ψιλοκομμένα

Για τη σος:
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s

EΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα μύδια με 1 ποτήρι νερό και λίγο αλάτι για 3 - 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Σουρώνουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι τα υλικά της σος και ανακατεύουμε δυνατά. Περιχύνουμε με τη σος τα μύδια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 20 λεπτά ή όλο το βράδυ. Απλώνουμε τα λαχανικά σε μία πιατέλα και βάζουμε από πάνω τα μύδια. Περιχύνουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.


 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ