Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 3/4 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κύβους λαχανικών
Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε στο multi τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το αυγό, το ρύζι, το λάδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να φουσκώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό έως τη μέση να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα τους κύβους λαχανικών, λίγο λάδι και τα γιουβαρλάκια. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη βαθμίδα 7) και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Το φαγητό είναι έτοιμο εφόσον το ρύζι από τα γιουβαρλάκια έχει μαλακώσει.
Για το αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε. Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουερ για να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει λίγο το φαγητό, ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στο τέλος βάζουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε.