Γιορτινή πράσινη σαλάτα με κάστανα και μπλε τυρί & Μαριναρισμένο ψαρονέφρι σχάρας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
 
ΥΛΙΚΑ:
Για τη σαλάτα:
  • 200 γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα
  • 1 πράσινο μήλο
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 1/2 ρόδι
  • 100 γρ. κάστανο βρασμένο
  • 100 γρ. μπλε τυρί
  • 1 χούφτα καρύδια
Για το dressing:
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκάλι, ξύσμα λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάλτε την πρασινάδα.
Κόψτε το μήλο και το σέλερι σε λεπτές φέτες.
Ανοίξτε με το μαχαίρι το ρόδι στη μέση και χτυπήστε με το κουτάλι από την κλειστή πλευρά μέχρι να πέσουν όλα τα σπόρια.
Βράστε τα κάστανα και κόψτε τα στα δύο.
Στο μπολ που βάλατε τη σαλάτα ρίξτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, από πάνω το dressing και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι. Σερβίρετε με λίγο έξτρα μπλε τυρί στην κορυφή.
 
 
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΧΑΡΑΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ψαρονέφρι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο για το ψήσιμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο για το ψήσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε πολύ καλά. Αλείψτε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα και αφήστε το για 2 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια κόψτε το ψαρονέφρι σε φέτες και ψήστε σε ένα τηγάνι που έχετε βάλει το βούτυρο και το σκόρδο.
Μαγειρέψτε για 2 - 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ρίχνοντας συνεχώς βούτυρο από πάνω.
Εναλλακτικά, το ψαρονέφρι μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο.
Αφού βγάλετε το ψαρονέφρι από το ψυγείο, το σοτάρετε στο τηγάνι και το βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Μετά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
 
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ